ARTIST TO WATCH #1 | NATE RUESS




Rengeteg tehetséges (új) előadó van a zenei piacon, akikről még nem hallottunk túl sokat, azonban megéri figyelni rájuk, mert az eddigi teljesítményeik alapján szép reményeket fűzhetünk munkájukhoz a jövőben is. Úgy gondoltam, hogy időközönként bemutatnék 1-1 előadót, aki nem feltétlenül tartozik (még) az „A-listás” zenészek közé, azonban mindenképpen megéri figyelni rá. A sort nyitó első ilyen zenész Nate Ruess, akinek a hetekben jelent meg debütáló dala.





Honnan lehet ismerős?
Nate Ruess neve sokak számára ismerős lehet, hiszen több formátumban is dolgozott már. Első együttes az itthon kevésbé ismert The Format nevű formáció volt, majd ezt követte  a 2008-ban alapított Fun nevű együttes. 

A banda 2012-ben megjelent We Are Young című dalával sok ember szívébe belopta magát (Janelle Monáe közreműködésével készült a dal), s végre berobbantak a köztudatba is, valamint megérkezett a szakmai elismerés is, hiszen 2013-ban Grammy-díjat vehettek át a dalért, valamint az év új előadói is a fiúk lettek. SomeNights című albumuk igazán szerethető, fülbemászó, egyedi indi pop hangulatvilágú album volt, nem véletlenül ért el több dal is szép sikereket a lemezről, mint például a Some Nights vagy a Carry On című slágerük. Idén, év elején azonban a 3 tagú együttes mégis arról számolt be holnapján, hogy útjaik külön válnak, így mindenki – köztük az együttes énekes, Nate Ruess is szóló karrierjére koncentrál a jövőben. 



Úton a szóló előadóvá válás felé
Nate már a Fun működése alatt is több előadóval működött együtt, így duettezett például Anthony Greennel (Only Love), vagy például Eminem oldalán is feltűnt a rapper Headlights című dalában. A legnagyobb sikert azonban egyértelműen Pinkkel való közös munkája során tapasztalhatta meg, hiszen Just Give Me a Reason című daluk világszerte hatalmas sikert aratott, ez volt Nate első top-slágere szóló előadóként. 



2015. február – Nothing Without Love
Ha sejtéseim nem csalnak, akkor azonban nem a Just Give Me a Reason volt Nate utolsó slágere együtteséből kiválva. Pár hete debütált Nothing Without Love című első dala a készülőben lévő lemezéről ugyanis igen ígéretesnek hangzik. 

Akik szerették a Fun hangzásvilágát valószínűleg ezt a dalt is kedvelni fogják. A YouTube-on alig két hét alatt megközelítette a dal videóklipje a milliós megtekintést, én azonban bízom benne, hogy gyorsan fog felfelé ívelni mind a videó megtekintése, mind Nate pályája. A videóklip gyönyörű image klip lett, erős bemutatkozás. 




Majdnem a klippel azonos időben jött ki Nate újabb közreműködése, ezúttal Emile Haynie – Fool Me Too című dalában. 

Igazi kis tavaszi, dallamtapadás veszélyes dal, én nagyon szeretem. Remélem a jövőben is hasonló minőségű munkákat várhatunk Nate-től. 


U.i. Nate a következőt írta Facebook oldalán első szóló daláról: „Valószínűleg ez a kedvenc dalom, amit valaha írtam. Az egyetlen, amit legtöbbet hallgattam újra. És nem tudom megmagyarázni, mi teszi olyan különlegessé nekem. És ez még jobban arra késztet, hogy szeressem.” – Valahogy így vagyok én is ezzel a dallal. Mindenképpen megéri figyelni erre a fiúra a jövőben.

Megjegyzések