10 FELDOLGOZÁS, AMI LEGALÁBB OLYAN JÓ, MINT AZ EREDETI

Tudom, az eredetinek semmi sem ér a nyomában. Azonban arról, hogy mi az eredeti a minket körbeszövő popkultúrában végeláthatatlan vitákat lehetne nyitni. Pedig én most csak az zene terepén maradva gondolkodom.
Eredeti és hiteles számomra akkor tud lenni egy dal, ha érzem benne a szerzője szellemiségét. Újabb csapdába esünk, hiszen tudhatjuk, hogy rengeteg zenész/"zenész" nem magának szerzi a dalait, hanem zenészek, zeneszerzők, producerek hada áll a hátuk mögött. Hiába szerepel ott az előadó neve a videóklipeknél, sokszor egyszerűen nem tudom hitelesnek érezni. Vagy azért, mert semmi köze az előadóhoz a dalnak, vagy azért mert az előadónak semmi köze a dalhoz. Pedig eredeti/"eredeti" előadójától halljuk azt.
Ezért számomra nem feltétlenül jelenti mindig az eredeti a jobbat. Rengeteg olyan feldolgozást találhatunk az interneten, ami zseniális. Érezni a dalok hallgatása közben, hogy nem csak felénekelte őket valaki, hanem tényleg foglalkozott a dallal, saját érzelemvilágára hangszerelve tálalja azt elénk, ez pedig számomra rengeteget jelent.
Összeszedtem 10 olyan dalt, ami bár feldolgozás, számomra mégis kedvesebb, mint az eredeti változata a dalnak
1. Megan Nicole és Wesley Stromberg - Love Yourself (Justin Bieber)



2. Pentatonix - Rather Be (Clean Bantid) 

3. Nicole Cross - Flashlight (Jessie J)

4. Jared Leto - Stay (Rihanna)

5. Savannah Outen - Mirrors (Justin Timberlake)

6. Ed Sheeran - Take Me To Church (Hozier)

7. Boyce Avenue - All Of Me (John Legend)

8. Brooklyn Dou - Love Me Like You Do (Ellie Goulding)

9. Louisa Wendorff - Blank Space/Style mash-up (Talyor Swift)

10. ThePianoGuys - What Makes You Beautiful (One Direction)

 



Megjegyzések