ELSŐ BENYOMÁSOK | ONEREPUBLIC - KIDS


Ha minden igaz, nemsokára a kezünkben tarthatjuk a OneRepublic új korongját, az Oh My My-t.
A születendő album előfutáraként már hallhattuk a fiúktól a Wherever I Go cím dalukat, nagyjából három hete pedig közzétették a lemez második darabját, mely a Kids címre hallgat, s igencsak slágergyanúsan cseng. Augusztus végén megérkezett a videóklip is hozzá, így teljes a kép, jöhet egy gyors, első benyomásokat tartalmazó bejegyzés a dalról. 




Először is a dalszöveg. Személy szerint szöveg-centrikus embernek tartom magamat, számomra kevés a megnyerő dallam, fontos, hogy a szöveg adjon valami pluszt, hordozzon valamilyen üzenetet. Talán ezért is szeretem annyira a OneRepublic dalait, mert zseniálisak a szövegek. Nem kell mindig minden dallal a világot megváltani, nem kell mindig nagy problémákat feldolgozni.... a kamasz évek életérzését is vissza lehet adni úgy, hogy az hasson és elgondolkoztasson. A Kids-el ez remekül sikerült a bandának. Imádom a laza, lebegő, gondtalan érzést, mely ott van valami nosztalgikus visszapillantás mögött.


Nem szeretnék találgatni, hogy mit várhatunk az együttestől a következő albumukat illetően, annyi azonban az eddigi két előfutár alapján egyértelműen látszik, hogy a banda erősebben mozdult el az elektronikusabb hangzás felé. Nagyon mai, nagyon friss, mégis ott van az az erős lüktetés, amit annyira szeretek a OneRepublic dalaiban.
A Kids-et hallgatva valahogy folyton Brandon Flowers Lonely Town-ja jutott eszembe. Lehet, hogy csak a nosztalgiázó dalszöveg miatt, lehet, hogy a meg-meg csendülő elektronikus/szinti közjátékok miatt, mindenesetre határozottan kedvelem ezt a hangulatot és hangzást.
Ezt csak tovább erősíti a Kids videóklipje, Mexikó gyönyörű arcát mutatja, nagyon összhangban van a dal nosztalgikus, lebegő életérzésével az egész videó. Ja, és új ruhák - a rajongók értik. ;)

Megjegyzések