ELSŐ BENYOMÁSOK | ED SHEERAN - SHAPE OF YOU, CASTEL ON THE HILL

Közel egy éves social media hallgatás után Ed Sheeran végre visszatért! Nem csak a közösségi médiába, hanem a zenei életbe is. A hét elején jelentette be, hogy január 6-án új dallal érkezik. A rajongók számára azonban így is tartogatott meglepetést, hiszen a beígért egy dal helyett rögtön két újdonság is napvilágra került.
Valószínűleg nem kell túl sokat várnunk az új albumra sem, 2017-ben érezik az ÷ (divide) című albuma. Ed ezúttal sem bonyolította túl a címadást (a + és a X után talán ez annyira nem meglepő).


Egyelőre azonban még csak a dalszöveges videókkal kell beérnünk, azonban így is biztos vagyok benne, hogy ez a két dal ma reggel fel fogja robbantani az internetet.
A Shape Of You a megszokott fülbemászó hangzásvilág, aranyos a hozzá készült kis videó is. Sokaknak a dallam ismerős, többen említették, hogy számukra Sia Cheap Thrills című dallamát idézi - őszintén szólva nekem nem mutat túl sok hasonlóságot a dal. Számomra inkább Ed előző, X című albumának hangzásvilágába illeszkedik ez a nóta is. Első hallgatásra is szerethető dal.


Az én szívemet a két dal közül mégis a Castel On The Hill hódította meg. Már a közösségi médián "csepegtetett" részletek után alig vártam, és bizony jók voltak a megérzéseim! Imádom a dinamikáját, Ed karcos hangját, a nosztalgikus dalszöveget, a letisztult dalszöveg-videót. Hangzásában nem tudnám egyik eddigi dalához sem hasonlítani, sokkal dinamikusabb, erősebb, színesebb zenei világ jelenik meg benne. Csak remélni tudom, hogy hasonló hangulat fogja belengeni az egész új albumot.
Edd Sheeran, wellcome back!

Megjegyzések